Keresőoptimalizálás

A SEM (Search Engine Marketing) egyik kiemelt területe a SEO  (Search Engine Optimization).

Hali!

Rögtön egy jó tanács, természetesen nem kötelező megfogadni:

Mint minden más oldalt az interneten, ezt is csak fenn tartásokkal fogadd el.

A Goole a barátunk, de…

A  keresőmarketingen belül a keresőoptimalizálás az a tevékenység, melynek célja, hogy egy weboldalt a webes keresők (mint például a Google) megtalálják, és a találati listában minél előrébb mutassák.

Akár non-profit, akár üzleti jellegű internetes oldalt készítünk, az egyik legfontosabb cél, hogy arra minél többen ráleljenek. Üzleti honlap esetén az ismertségből fakadó értékesítés növelése is fontos szempont. A statisztikák szerint a legtöbb weblapot a keresőoldalakon keresztül találják meg (mint amilyen a Google, Bing, társaik).

Nyilvánvaló tehát, hogy ezekben ajánlatos minél jobban szerepelni. Ráadásul ez a jelenlét a legolcsóbb és egyik leghatékonyabb fajtája az oldalak népszerűsítésének. Általánosan elismert tény, hogy a keresés eredményei közül az első 10-20 találatnál (tehát az első néhány találati oldalnál) többet ritkán néznek meg. Így hát a puszta jelenlét a keresők adatbázisában még nem ér sokat: ha ugyanis a számunkra lényeges kulcsszavakra rákeresve több tízedik helyen bukkanunk fel, onnan forgalomra nem nagyon lehet számítani.

Ezen azonban lehet segíteni. Azokat a módszereket, technikákat, melyek révén növelhető a keresőoldalak felől bejövő forgalom egyik leghatékonyabb és legolcsóbb, tulajdonképpen ingyenes fajtája a keresőoptimalizálás.

A keresőoptimalizálás egyik szakmai ága az un. kiemelt keresők optimalizálása, ezek között a Google-optimalizálás az egyik piacvezető irányzat. A Google Optimalizálás azért az egyik közkedvelt szakterület, mert a Google piacvezető szerepéből adódóan a felhasználók jelentős számban használják és üzleti érték, hogy hol található a weboldalunk a Google keresőben.

Leave a Reply